fbpx

Er du gravid og kæmper du med kvalme, opkast eller smerter?

Læs mere om, hvordan vores jordemoder med speciale i akupunktur behandling af graviditetsbetingede lidelser kan hjælper dig allerede i dag.

Plages du af smerter, daglig kvalme og endda opkast?

Gravid med kvalme opkast og smerter? Er du tynget af den konstante ubehag i mave, bryst og hals og kaster du ofte op? Har du smerter i ryg, bækken eller hofter, som gør hverdagen svær?
Selvom langt de fleste gravide oplever disse gener, behøver det ikke at være sådan.

I klinikken har jeg god erfaring med at behandle kvalme, opkast og smerter gennem akupunktur og langt de fleste opnår en god effekt allerede efter 2-4 uger.

Hvorfor får jeg kvalme og opkast?

I starten af graviditeten øges graviditetshormonet HcG kraftigt. Den høje og pludselige stigning får mange til at få kvalme og nogle kaster også op.

De fleste oplever, at kvalmen aftager naturligt omkring uge 12-16. I nogle tilfælde varer kvalmen dog ved og i disse tilfælde er det ofte også ganske intensivt. Læs mere lige her.

Hvis du påbegynder behandlingen så tidligt som muligt – gerne fra du mærker symptomerne, kan det spare dig for mange ubehagelige uger på enten arbejde eller sofaen.

Gravid kvalme opkast

Hvorfor oplever jeg smerter i ryg, bækken eller hofte?

Din krop gennemgår en stor forandring igennem din graviditet. Det betyder blandt andet, at den fysiske belastning på ryg, bækken og hofter kan ændre sig markant i takt med, at din baby vokser og dit normale aktivitetsmønster ændrer sig.
I starten af graviditeten sker der også hormonelle forandringer, der påvirker dit bindevævs elasticitet, hvilket kan give ledsmerter og muskelspændinger i særlig ryg, bækken og hofter. Det er som oftest helt normalt og ufarligt, men kan i nogle tilfælde give kraftige smerter og nedsat funktion.
Du kan også læse mere om smerter og andre problematikker under graviditet lige her.

Akupunktur kan hjælpe dig!

Når en lille tynd nål sættes i huden, vil dit nervesystem reagere på det. Naturligt vil det sende forskellige signalstoffer til området og blokerer for andre signaler til hjernen – f.eks. kvalme og smerte. Dit kvalmecenter i hjernen er på overarbejde, og vi ønsker at fjerne fokus herfra og lægge fokus på andre nervebaner.

I 1. trimester befinder du dig i det, vi kalder foråret, hvor den lille spire i maven vokser hurtigst. Alle organer, nerver, knogler mv. skal dannes og udvikles og er færdigdannet omkring uge 12. Herefter modnes hele kroppen i et roligere tempo.

Kroppen er fyldt med energier: blodstrøm, nervebaner, tarmsystem, følelser osv. Den hurtige vækst af dit lille barn gør, at din kropsenergi vandrer opad med så stor kraft, at du oplever kvalme og/eller opkast. Når de nøje udvalgte punkter på kroppen påvirkes at en nål, vil dit nervesystem blive hjulpet til en roligere og mere nedadgående energi.

Menu