fbpx

Behandling af rygsmerter i Silkeborg

Behandling af akutte rygsmerter og langvarige rygsmerter er en stor del af hverdagen hos Silkeborg Osteopati & Fysioterapi. Det er en af de hyppigst forekommende lidelser vi ser, og ofte er tilstanden kompleks med betydelig påvirkning af livskvaliteten og dagligdagen.  Læs mere om vores tilgang til smerter og skader i ryggen og book tid herunder:

Rygsmerter er en almindelig og ofte invaliderende tilstand, der kan påvirke alle aspekter af dit liv. Vi forstår hvor smertefulde og frustrerende rygsmerter kan være – særligt når årsagen for smerterne uforløst og ikke er entydig. Vores erfarne osteopater og fysioterapeuter er dedikerede til at tilbyde dig en behandlingsplan, der bygger på den nyeste evidens og kliniske erfaring. Vi anvender moderne behandlingsmetoder for at hjælpe dig med at opnå effektiv smertelindring, bedre funktion og langvarige resultater.

Hvorfor vælge os?

 • Praktisk, evidensbaseret tilgang: Vores behandlingsmetoder er baseret på en kombination den seneste videnskabelige forskning inden for rygsmerter og vores kliniske erfaring. Vi tror på at skaber grundlag for den bedste plan, så du får den mest effektive og sikre oplevelse.
 • Erfarne Specialister: Vores team af osteopater og fysioterapeuter har omfattende erfaring i behandling af rygsmerter. Vi har hjulpet utallige mennesker med at genvinde deres livskvalitet og reducere smerter.
 • Skræddersyede Løsninger: Vi tror på, at enhver situation er unik. Vores behandlingsplaner er tilpasset dine specifikke behov og mål, hvilket sikrer dig et stærkt udgangspunkt for at opnå den bedst mulige smertelindring og håndtering af dit problem.

Årsager til Rygsmerter

Rygsmerter har mange forskellige årsagerog skyldes ofte ikke kun én ting. Vi er her for at hjælpe dig med at identificere og tackle den underliggende årsag til dine smerter – uanset om du oplever akutte rygsmerter eller har en kronisk problematik. Her er nogle af de mest almindelige årsager til rygsmerter, som vi specialiserer os i behandlingen af:

Muskelspændinger og Overbelastning

Muskelspændinger i ryggen er ofte forårsaget af ændrinder i vores belastningsmønster. Det kan være du er gået i gang med haven i foråret, startet på en ny sport, væres syg eller blot ændret dine træningsrutiner.
Typiske symptomer i denne kategori kan være:

 • Lokale smerter i et afgrænset område
 • Smerter ved bestemte bevægelser, stillinger eller aktiviteter
 • Følelsen af et hold i ryggen  eller som om noget sidder forkert
 • Igangsætningsbesvær efter at have være i hvile i kortere eller længere tid.

Vores behandlingsmetoder inkluderer behandling med manuelle teknikker, der hjælper med at løsne spændte muskler og forbedre mobiliteten. Du får også altid vejledning og en plan for, hvordan du håndterer dine smerter bedst muligt udenfor klinikken.

Diskusproblemer

Diskusproblemer som diskusprolaps, bulende diske eller modicforandringer (inflammation omkring diskus) kan forårsage smertefulde rygsmerter. Det kan være tilstande, som er kommet pludseligt eller udviklet sig over tid. De fleste hyppigste diskusproblemer kommer fra lænden og nakken.
Diskusrelaterede symptomer kan eksempelvis være:

 • Jagende smerter ved bestemte bevægelser eller stillinger.
 • Udstrålende smerter væk fra rygsøjlen. Kommer det fra lænden kan det være smerter i balde, baglår, underben og fod. Fra nakken kan det give smerter i skulder, arm og hånd.
 • Sovende fornemmelser, føleforstyrrelse eller nedsat styrke i dele af arm eller ben.
 • Smerten kan både være specifik og diffus.
 • Natlige smerter (typisk den sidste del af natten) og smerter i den første tid på morgenen.

Vi tilbyder skånsomme manipulationsteknikker og langvarig rehabilitering for at lindre smerten og styrke din ryg.

Har du et eller flere af disse symptomer og oplever du forværring af symptomer i arm eller ben eller pludselig mangel på kontrol af blære eller tarm er det vigtigt at du rådfører dig med din læge hurtigst muligt!

Iskias

Iskiassmerter skyldes ofte irritation eller klemskader i iskiasnerven (nervus isciadicus), som befinder sig dybt ind i baldestrukturen og baglåret i begge sider. Smerterne kan både være lokalt i balden, men giver ofte også smerter ned i baglår og ben og kan også brede sig til bl.a. ryggen, korsben og inderlår.

I nogle tilfælde kan kraftigere påvirkning af nerven også give du også gangbesvær, sensibilitetsforstyrrelse og nedsat styrke i dele af benets muskulatur (typisk baglår og inderlår). I sådanne tilfælde er det vigtigt at rådføre dig med en sundhedsproffesionel hurtigt!

 

Degenerative Forandringer – slid i ryggen

Alder og livsstil kan føre til degenerative forandringer i rygsøjlen, som i udgangspunkter er helt normale, men som i nogle tilfælde udløser smerter og påvirket funktion og bevægelighed af ryggen.
Du vil ofte høre disse forandringer beskrevet som spondylose, slidgigt (artrose) eller knogleskørhed. Nogle af de hyppigste problemer vi ser er blandt andet:

Vi tilbyder dig både en kort- og langtidssigtet plan for behandling af dine smerter samt håndtering af tilstanden med det formål at bremse udvikling, forbedre din funktion og livskvalitet samt forebygge yderligere smertetilstande og forværring.

Kropsholdning

Oftest handler det ikke om hvor vidt én bestemt stilling eller “dårlig” kropsholdning i sig selv er problemet. Mange oplever at være i de samme, få stillinger i uhensigtsmæssigt lang tid på daglig basis. Det kan være med til at lægge pres på ryggen og forårsage smerter over tid.
I nogle tilfælde kan der også være tale om underliggende tilstande, der kan forårsage smerter i kombination med dine aktiviteter. Det kan eksempelvis være:

Vi arbejder med dig for at forbedre din rygs funktion, give dig mere velvære og styrke de muskler, der understøtter dig i din hverdag og dine fysiske aktiviteter.

Vi er her for at hjælpe dig med dine akutte rygsmerter og kroniske rygsmerter. Vi hjælper dig med at komme tilbage til et liv med færre smerter og bedre livskvalitet. Kontakt vores klinik i Silkeborg i dag for at planlægge en konsultation, hvor vi kan evaluere din situation og udvikle en skræddersyet behandlingsplan.

Menu